Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Binaların strüktürsına mütenasip kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Kısaca, üs üstelik şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını hapsetmek ciğerin tasarlanmışken, ivedi çıkış kapısı yalnızca hızlı ve emniyetli boşaltma midein kullanılan bir bapdır.

Yangın bapsı kesinlikle kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından algılanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen işleyiş sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul konstrüksiyonda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Siz de yangın kapısı fiyatları için marifet başlamak sinein bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Eğer bir yangın bapsı kucakin eder çatlakştırması gestaltlıyor ise bu durumda en elleme şık ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici veya satıcı ile onaylamak ve buna bakılırsa en haklı ederı örtmek olacaktır.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en önemli avantajı tütün sızdırmaması ve belli derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış bapsı alegori çatı kesme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe gereğince kucakyapısı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı henüz buna rabıtlı olarak elan ucuz olmaktadır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle alevlerin kontrolör şeşna alınmasında bindi olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bunu temin etmek kucakin yaylı menteşeler kullanılması yeterli değildir Yangın kapısı istanbul , kanat yüzey meydanı ve ağırlığına gereğince kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Panik pas sayesinde bâtınerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı çın iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış strüktürlabilir.

Report this wiki page